Restaumatic Arrow icon Ellipsis Przejdź do głównej zawartości Koszyk
Nowość!
Do prawidłowego działania strony wymagane są sessionStorage oraz localStorage. Czy korzystasz z trybu przeglądania prywatnego?
Korzystasz z przestarzałej przeglądarki. Prosimy zaktualizować przeglądarkę w celu bezproblemowego korzystania ze strony.
Vatti logo
  • Start
    • Strona główna
    • Opinie
  • Menu
    • Vatti Lipska 53
    • Vatti Krasińskiego 8
    • Vatti Asian Fusion Meiera 26
  • Promocje
  • Dostawa
  • Rezerwacja
  • Galeria
  • Kontakt
    • pl
      • pl
      • en

Menu

  1. Start
  2. Menu
Vatti logo
  • Start
    • Strona główna
    • Opinie
  • Menu
    • Vatti Lipska 53
    • Vatti Krasińskiego 8
    • Vatti Asian Fusion Meiera 26
  • Promocje
  • Dostawa
  • Rezerwacja
  • Galeria
  • Kontakt
  • pl
    • pl
    • en
  • Start
    • Strona główna
    • Opinie
  • Menu
    • Vatti Lipska 53
    • Vatti Krasińskiego 8
    • Vatti Asian Fusion Meiera 26
  • Promocje
  • Dostawa
  • Rezerwacja
  • Galeria
  • Kontakt
Zobacz promocje Schowaj promocje

Nowość Zamawiając przez internet, sam wybierasz promocje!

15% rabatu na pierwsze zamówienie!

Zamów pierwszy raz z naszej strony (za min 60 zł) a otrzymasz 15% rabatu!

Promocja obowiązuje w: Na miejscu, dostawa i odbiór osobisty
Dostępność »

  • Poniedziałek:
  • Wtorek:
  • Środa:
  • Czwartek:
  • Piątek:
  • Sobota:
  • Niedziela:

Do każdego 6 zamówienia Mango Lassi gratis!

Do każdego 6 zamówienia z naszej strony dorzucamy Mango Lassi za free!

Promocja obowiązuje w: Na miejscu, dostawa i odbiór osobisty
Dostępność »

  • Poniedziałek:
  • Wtorek:
  • Środa:
  • Czwartek:
  • Piątek:
  • Sobota:
  • Niedziela:
Schowaj promocje
  • Zupy
  • Przystawki
  • Przekąski Tandoori
  • Kuchnia indyjska
  • Wegańskie
  • Kuchnia nepalska
  • Menu dla dzieci
  • Biryani
  • Ryż
  • Chleby
  • Sałatki
  • Desery

Menu

  • Zupy
  • Przystawki
  • Przekąski Tandoori
  • Kuchnia indyjska
  • Wegańskie
  • Kuchnia nepalska
  • Menu dla dzieci
  • Biryani
  • Ryż
  • Chleby
  • Sałatki
  • Desery

Zupy

Zupy

  • Zupa z kurczaka

    Kurczak gotowany z warzywami i nepalskimi ziołami.
    Zupa z kurczaka – gwarantujemy, że jeszcze takiej nie jadłeś! Swój bogaty smak zawdzięcza nie tylko specjalnym
  • Zupa Dal Sorba

    Żółta soczewica w nepalskich ziołach.
    Zdrowa, lekka zupa przygotowana z żółtej soczewicy, doprawiona imbirem i pieprzem, zwieńczona sokiem z cytryny.
  • Zupa grzybowa Palak

    Pieczarki i szpinak gotowane z czosnkiem.
    Zupa krem, przygotowana ze świeżego szpinaku i grzybów. Wyjątkowy aromat zawdzięcza środkowo-indyjskiej mieszance ziół oraz znacznej ilości podsmażonego czosnku.
  • THUPKA EVEREST MIX

    Nepalska zupa z makaronem ,warzywami i kurczakiem i krewetkami.
    Tradycyjna tybetańska zupa z makaronem, warzywami i licznymi dodatkami w postaci krewetek i kurczaka. Szczególnie popularna w Indiach, Nepalu i naszej restauracji.
  • Zupa specjalna VATTI

    Zupa na bazie krewetek i kurczaka, z dodatkiem sera Paneer i warzyw, gotowana z nepalskimi ziołami.
    Kremowa zupa na bazie z krewetek i kurczaka, z dodatkiem indyjskiego sera Paneer i warzyw, gotowana w warzywnym bulionie. Gwarantujemy, jedyna w swoim rodzaju!
  • Zupa warzywna

    Mix warzywny w nepalskich przyprawach.
    Klasyczna, południowo-indyjska, aromatyczna zupa przygotowana z rozmaitych warzyw. Idealna na poprawienie trawienia i wzmocnienie organizmu.

Przystawki

Przystawki

  • Pakora

    Kawałki kurczaka w panierce z mąki z ciecierzycy, smażone na głębokim oleju.
    Pakora jest przekąską, która szczególną popularnością cieszy się na południu Indii. Warzywa, ser lub kawałki mięsa zanurzone w cieście i smażone na głębokim oleju stanowią osobne danie, ale mogą być też dodatkiem do innych potraw. Idealna pakora jest odpowiednio przyprawiona. Danie je się nie tylko w Indiach, ale także w Wielkiej Brytanii, w Nepalu oraz w Chinach. W Indiach pakorę można zjeść zarówno w ekskluzywnych restauracjach, jak i w ulicznych barach.
  • Papadam

    Chrupki chips z mąki z soczewicy.
    Cienki i chrupki chips, przygotowany z mąki z ciecierzycy i doprawiony solą, olejem z orzeszków ziemnych, chili, pieprzem i czosnkiem. Na indyjskich stołach umieszczany jest zazwyczaj na początku uczty i służy podbiciu apetytu. Podawany jest samodzielnie lub też okraszony siekanymi, ostro przyprawionymi warzywami (Masala Papadam)
  • Samosa 2 szt.

    Kruche pierożki z nadzieniem z kurczaka, smażone na głębokim oleju.
    Pierożki samosa z chrupkiego ciasta z mięsnym lub wegetariańskim farszem to najbardziej znana przekąska kuchni indyjskiej. W Indiach sprzedawane są w pociągach i na ulicznych straganach. W Polsce i na całym świecie można ich spróbować nie tylko w restauracjach z kuchnią indyjską, lecz także tych, które eksperymentują z kuchniami świata i nie ograniczają się do jednego stylu gotowania. Nadzienie jest przygotowane z ziemniaków, zielonego groszku i innych warzyw, z kolei w wersji mięsnej, w środku pierożka ląduje mielony kurczak.

Przekąski Tandoori

Przekąski Tandoori

  • Sheek Kebab

    Mielona jagnięcina z czosnkiem, imbirem i indyjskimi ziołami, grillowana w piecu tadoor.
    Seekh kebab to popularny w Azji Południowej rodzaj kebabu, przyrządzany z przyprawionej i mielonej jagnięciny, uformowanej w cylindry na szaszłykach i grillowane w piecu tandoor. Szaszłyki Seekh Kebab są miękkie i soczyste, doprawione wieloma przyprawami, takimi jak imbir, czosnek, zielona papryczka chilli, sproszkowane chili i garam masala, a także sok z cytryny, kolendra i liście mięty. To niesamowite danie jest pełne smaku w każdym kęsie!
  • Tandoori Prawns

    Krewetki tygrysie marynowane w jogurcie i indyjskich ziołach, grillowane w piecu tandoor.
    Południe Indii słynie z doskonałych potraw z ryb i fantastycznych owoców morza. Jednak jedna pozycja wybija się ponad inne: Tandoori Prawns to słynne danie, które każdy niewegetarianin musi spróbować choć raz w życiu. Krewetki tygrysie są marynowane w wyjątkowej kompozycji indyjskich przypraw, soku z cytryny i jogurcie naturalnym, a następnie umieszczane w rozgrzanym do czerwoności piecu tandoor, by nadać im wyjątkowy smak, aromat i teksturę. Perfekcyjne połączenie grillowanych krewetek i marynaty sprawia, że ​​to danie to prawdziwa uczta dla kubków smakowych – pikantne, dymne i rewelacyjnie soczyste!
  • Tikka

    Marynowane kawałki w jogurcie i indyjskich ziołach, grillowane w piecu Tandoor.
    Kolorowe i wonne potrawy pochodzące z kuchni indyjskiej przygotowywane w specjalnym glinianym piecu tandoor. Przed włożeniem do pieca kawałki kurczaka lub sera paneer marynowane są w jogurcie i przyprawach.

Kuchnia indyjska

Kuchnia indyjska

  • Balti

    Marynowany i grillowany kurczak gotowany w kremowym sosie z orzechów nerkowca.
    Potrawa tradycyjnie przyrządzana z jagnięciny, pomidorów i papryki, a bazą sosu Balti jest czosnek i cebula z dodatkiem kurkumy i garam masala. Charakterystyczny smak zawdzięcza kminkowi i chilli. Balti przygotowuje się i serwuje w naczyniu o tej samej nazwie, oryginalnie pochodzącego z terenów otaczających północno-zachodnią granicę Indii. Curry serdecznie polecane przez naszego szefa kuchni!
  • Butter

    Kawałki grillowanego kurczaka lub jagnięciny gotowane w maślanym sosie.
    Bogaty, kremowy sos na bazie pomidorów, masła i śmietanki, znany również pod nazwą Murgh Makhani. Podany z kawałkami mięsa marynowanymi w jogurcie i przyprawach, a następnie grillowanymi w piecu tandoor. Charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi suszonych liści kozieradki. Butter Chicken cenione jest z uwagi na delikatny smak oraz bardzo zawiesisty i tłusty sos o oryginalnym zapachu. W zależności od regionu jest serwowany jako danie łagodne lub bardzo, bardzo pikantne. Potrawa powstała w Delhi w północnych Indiach i wywodzi się z tradycji kulinarnej Pendżabu.
  • Curry

    Dodatki gotowane w cebulowo-pomidorowym sosie.
    Curry to angielska wersja indyjskiego słowa kaari, co oznacza po prostu sos, którym polewa się ryż lub macza w nim chleb. Słowem tym określić można zupełnie odmienne dania, różniące się od siebie praktycznie wszystkimi składnikami, ale mające wspólny mianownik – pachnący przyprawami sos. Pragniemy Wam jednak zaprezentować tradycyjny smak indyjskiego domowego curry, z licznymi, powszechnie stosowanymi w Indiach dodatkami. Są nimi warzywa, kurczak, jagnięcina, ryby lub krewetki.
  • Dal Makhani

    Trzy rodzaje fasoli gotowane w kremowym cebulowo-pomidorowym sosie.
    Dal makhani to bezmięsna potrawa curry wywodząca się z kuchni indyjskiej. Danie to jest niskokaloryczne i jednocześnie bardzo syte. W potrawie znajdziemy soczewicę i czerwoną fasolę, a także imbir, cebulę i masło. Wyjątkową, bogatą i kremową konsystencję, zawdzięcza odpowiedniemu procesowi przygotowania.
  • Jalfrezi

    Kurczak gotowany w cebulowo-pomidorowym sosie o mocnym smaku papryki.
    Danie pochodzi oryginalnie z Kalkuty i łączy pomidory, pikantne przyprawy, i czerwoną paprykę. Gęstemu sosowi towarzyszą najczęściej zamarynowane kawałki mięsa, lub warzyw. Słowo Jafrezi oznacza smażenie w bardzo wysokiej temperaturze. Powstanie jalfrezi przypisuje się Brytyjczykom, którzy podsmażali resztki kurczaka z dodatkiem warzyw oraz przypraw. My jednak zrywamy tutaj tradycję i serwujemy wyłącznie świeże produkty.
  • Kadhai

    Dodatki z papryką i chili gotowane w cebulowo-pomidorowym Kadai to pyszne, pikantne i aromatyczne danie z cebuli, pomidorów, imbiru, czosnku i świeżo zmielonych przypraw znanych jako kadai masala. Co prawda, kadai oznacza indyjski wok, który jest podstawowym elementem w każdej indyjskiej kuchni, jednak prawdziwym kluczem niezbędnym do przygotowania tego wspaniałego i bardzo aromatycznego dania, jest świeżo zmielona mieszanka odpowiednich przypraw, a następnie skrupulatna obróbka termiczna, służąca wydobyciu z nich wszystkiego, co najlepsze.sosie.
  • Korma

    Kremowy sos z orzechów nerkowca i kokosa.
    Danie pochodzi z północnych Indii, gdzie jest podawane jako jogurtowy sos curry z dodatkiem kokosu i migdałów. Nazwa potrawy dosłownie oznacza „wolne gotowanie”. Początki dania sięgają ekspansji Wielkich Mogołów, którzy preferowali gęste, bogato doprawione dania z kurczakiem, lub jagnięciną. Dzisiaj danie to przeszło swoistą ewolucję. Smak został znacznie wzbogacony o mleko kokosowe, orzechy nerkowca i migdały. Kromę można przygotować z wieloma dodatkami i gwarantujemy, że wszystkie wersje są równie dobre!
  • Madras

    Bardzo pikantny cebulowo-pomidorowy sos z dodatkiem mleka kokosowego.
    Nazwa dania stanowi hołd dla miasta Madras w południowych Indiach, które dziś znane jest jako Chennai. Mieszkańcy tych terenów preferują pikantne, dobrze doprawione dania, co znalazło swoje odzwierciedlenie w sposobie przygotowania potrawy. Madras zawdzięcza charakterystyczny smak obficie dodawanej musztardzie i chilli. Pikanterię potrawy potęguje czosnkowo-pomidorowy sos z dodatkiem mleka kokosowego.
  • Mango Chicken

    Pierś z kurczaka w słodkim sosie z mango.
    Mango Chicken to niesamowicie pyszna indyjska potrawa curry. Łagodny smak zawdzięcza dzięki owocowej bazie sosu, z dodatkiem mleka kokosowego. Świeże mango nadają całemu daniu idealną słodycz i to bez choćby grama cukru. Jest coś w połączeniu mango i kurczaka, co po prostu działa.
  • Palak

    Szpinakowy sos z różnymi dodatkami.
    Potrawy Palak to wspaniała propozycja nie tylko dla wegetarian, lecz dla każdej osoby szukającej urozmaicenia, ale jednocześnie chcą też zjeść coś bardzo zdrowego. Potrawy te łączy w sobie smak szpinaku, pomidorów, czosnku oraz przyprawy garam masala. Sami zdecydujcie z jakim dodatkiem chcecie otrzymać powyższe danie. Może zostać przygotowane w czysto wegetariańskiej wersji, z soczewicą, lub indyjskim serem Paneer, lub też kurczakiem lub jagnięciną. Pokażemy Wam, że szpinak może być wyśmienity!
  • Shahi Paneer

    Ser Paneer gotowany w maślanym sosie.
    Shahi Paneer to delikatne danie pochodzące regionu Punjab na północy Indii. Potrawa ta łączy w sobie smak sera paneer oraz warzyw i aromatycznych przypraw. Podstawowymi składnikami sosu jest masło i śmietanka, oraz pomidory i orzechy nerkowca. “Shahi” w języku Hindi oznacza “Królewski” i co w pełni oddaje bogactwo powyższego dania.
  • Tikka Masala

    Marynowanowane i grillowane kostki kurczaka duszone w cebulowo-pomidorowym sosie Masala.
    Tikka Masala – narodowe danie Wielkiej Brytanii. Nie bez powodu powyższa potrawa zyskała olbrzymią popularność na całym świecie. Łączy ona marynowane i grillowane kostki mięsa lub indyjskiego sera Paneer, z bardzo aromatycznym, mocnym sosem z pomidorów i cebuli. A wszystko w mieszance przypraw garam masala, imbirze, czosnku i ziarnach kolendry. Wiele brytyjskich restauracji przypisuje sobie stworzenie tej potrawy i do dziś dnia nie wiadomo, gdzie rzeczywiście powstała. Jedno jest jednak pewne – to u nas zjecie najlepszą!
  • Vatti Nepal Masala

    Pomidorowo-cebulowe curry z wieloma dodatkami.
    Propozycja bezpośrednio od naszego szefa kuchni – pomidorowo-cebulowe curry z dodatkiem podsmażonego sera paneer, brokułów, kurczaka, jagnięciny i krewetek podane z żółtym ryżem Basmati. Idealna pozycja,
    jeżeli nie wiesz, na co się zdecydować!
  • Vindaloo

    Mocny i pikantny sos, z posmakiem octu.
    To jedno z najostrzejszych dań, które można znaleźć w indyjskim menu. Jest cenione za wyszukany dobór przypraw, który gwarantuje niezwykłe doznania kulinarne. Danie w dosłownym tłumaczeniu oznacza „wino, ocet winny i czosnek”. Tradycyjne vindaloo to kawałki mięsa gotowane z dodatkiem czerwonego wina i czosnku, ale po sprowadzeniu potrawy do regionu Goa, przez Portugalczyków, zaczęto przyrządzać ją też z dodatkiem chili. Obecnie przygotowywane jest z jagnięciny, mięsa z kurczaka, ryb, lub owoców morza. Czasami do potrawy trafia też ser Paneer.

Wegańskie

Wegańskie

  • Aloo Gobi Matter

    Kalafior i ziemniaki duszone w indyjskich przyprawach.
    To wegańskie danie pochodzące z północnych Indii to świetny sposób na popularne w Polsce warzywa: kalafior i ziemniaki. Tym razem w niezwykle aromatycznej i pikantnej oprawie. A wszystko
    w cebulowo-pomidorowym sosie.
  • Bengali Bangan

    Bakłażan w indyjskich ziołach z sosem cebulowo-pomidorowym.
    Popularne danie wegańskie z Hyderabadu, które ma charakterystyczny dla tego stanu bogaty aromat i zaskakującą mieszankę smaków. Smażone kawałki bakłażana gotowane na wolnym ogniu w bogatym sosie orzechowym na bazie kokosa to doskonały dodatek do ryżu lub dowolnego indyjskiego pieczywa.
  • Channa Masala

    Ciecierzyca przygotowana w kremowym sosie Masala.
    Chana masala to rodzaj indyjskiego curry z ciecierzycą. Potrawa jest popularna przede wszystkim w Indiach i w Pakistanie. Danie składa się z samych warzyw i przypraw, ale jest bardzo aromatyczne dzięki cebuli, ciecierzycy, kminu, kolendry, imbiru, papryczki chilli i kolendry.
  • Dal Tadka

    Soczewica gotowana z cebulą, pomidorami i czosnkiem.
    Dal Tadka to popularne danie z soczewicy indyjskiej, przyrządzane z masoor dal – łuskanej i rozłupanej czerwonej soczewicy. Tadka z kolei oznacza, że ugotowane danie zostało na końcu doprawione podsmażonymi na gorącym tłuszczu przyprawami.
  • Tofu

    Kostki tofu gotowane w różnych sosach.
    Tofu jest bogate w białko, wapń i fosfor, a także fitohormony, które zmniejszają ryzyko rozwoju nowotworów i regulują poziom cholesterolu. Głównie przygotowane w sosie cebulowo-pomidorowym.

Kuchnia nepalska

Kuchnia nepalska

  • C Momo

    Pierożki MoMo z kurczakiem podane w słodko-kwaśnym sosie z dodatkiem cebuli i papryki.
    C MoMo to nic innego, jak klasyczne pierożki MoMo podsmażane w bogatym, cebulowo-paprykowym, pikantnym, nepalskim sosie chilli. To połączenie pobiło świat w nie mniejszym stopniu niż klasyczny Butter Chicken lub Palak Paneer.
  • Chilly

    Smażony kurczak gotowany z kostkami cebuli i papryki w słodko-kwaśnym sosie chili.
    Chilli to pikantna i chrupiąca potrawa, mająca swoje korzenie w kuchni indochińskiej. Marynowany kurczak lub ziemniaki smażone głębokim tłuszczu i duszone w ostro-słodkim sosie wraz z dużymi kawałkami cebuli i papryki. Kurczak i ziemniaki chili mogą być przygotowane zarówno jako sucha przekąska, jak i pełnoprawne danie curry. Chrupiące na zewnątrz, soczyste w środku, pokryte aromatycznym, odpowiednio doprawionym sosem. Chilly to wszystko, czego potrzebuje człowiek do pełni szczęścia!
  • Juneli Fried Rice

    Nepalski ryż smażony z mieszanką warzyw, kurczakiem, lub krewetkami i przyprawami.
    Smażony ryż z dodatkami w postaci warzyw i kurczaka to bardzo popularne danie w Nepalu. Szybkie w przygotowaniu, ale pełne smaków. Całe przyprawy sprawiają, że jest niezwykle aromatyczny i stanowi prawdziwą ucztę dla Waszych nosów. Jednym z najlepszych faktów jest to, że jest to bardzo lekkie danie, a dodatek soku z cytryny sprawia, że ​​jest niezwykle orzeźwiające.
  • Mountain MoMo

    Pierożki z farszem z mielonego kurczaka, cebuli i czosnku, gotowane na parze.
    Trwają kłótnie o to, czy to przysmak oryginalnie tybetański, nepalski czy mongolski. Naszym zdaniem to zupełnie nieważne, bo skąd by nie pochodziły – smakują wybornie! Najczęściej spotyka się je z nadzieniami z warzyw, lub z mięsa z kurczaka. Co je wyróżnia? Orientalna nuta przypraw i fakt, że gotuje się je na parze! Jest z tym trochę zachodu, więc zamiast marnować cenny czas, zapraszamy do spróbowania ich u nas!
  • Mountain MoMo JHOL

    Pierożki z farszem, gotowane na parze i podane z zupą.
    MoMo Jhol to tradycyjna forma podania pierożków w kuchni nepalskiej. Występują one w duecie z zupą na bazie sezamu i pomidorów, popularnie zwaną Jhol Achar. Zupa doskonale uzupełnia i wzmacnia smak pierożków. MoMo Jhol najczęściej jest serwowana w porze zimowej lub deszczowej. Zakochacie się od pierwszego gryza!
  • Singapoor Chowmnin

    Makaron gotowany z warzywami, kurczakiem lub krewetkami, w nepalskich ziołach.
    Chowmin to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni chińskiej, która na stałe zagościła na nepalskich, tybetańskich i indyjskich stołach. Smażony makaron z mięsem i warzywami łączy w sobie dwie skrajności – prostotę i wyszukany smak. Danie jest doprawione przyprawą 5 smaków, sosem sojowym, sosem chilli i olejem arachidowym. Nazwa potrawy wzięła się od makaronu, który jest stanowi bazę dania.

Menu dla dzieci

Menu dla dzieci

  • Butter Chicken Small

    Mała porcja Butter Chicken z ryżem lub chlebkiem Naan.
    Niewielka, dziecięca porcja naszego popisowego dania jakim jest Butter Chicken, serwowany z ryżem lub chlebkiem Naan. Gwarantujemy, że wszystko zniknie z talerza, zanim się spostrzeżesz!
  • French Fry

    Frytki.
    Nawet najbardziej wybredne dziecko, na dźwięk słowa “frytki” ubiera piękny uśmiech. Bądźmy szczerzy, kto z nas ich nie lubi?
  • Malai Tikka

    Panierowane kawałki piersi z kurczaka.
    Nasza panierowana pierś z kurczaka, doprawiona łagodnymi, indyjskimi przyprawami, sprawi, że Wasze dzieci zapomną o barach szybkiej obsługi.
  • Mango Chicken Small

    Mała porcja Mango Chicken z ryżem lub chlebkiem Naan.
    Ten słodki kurczak jest faworytem wszystkich dzieci, które odwiedziły nas, w naszym lokalu. Nie bez powodu Hindusi nazywają mango królewskim owocem!

Biryani

Biryani

  • Chicken Biryani

    Ryż Basmati duszony razem z warzywami i indyjskimi przyprawami w cebulowo-pomidorowym sosie.
  • Lamb Biryani

    Ryż Basmati duszony razem z jagnięciną i indyjskimi przyprawami w cebulowo-pomidorowym sosie.
  • Mix Biryani

    Ryż Basmati duszony razem z różnymi dodatkami i indyjskimi przyprawami w cebulowo-pomidorowym sosie.
  • Prawn Biryani

    Ryż Basmati duszony razem z krewetkami i indyjskimi przyprawami w cebulowo-pomidorowym sosie.
  • Veg Biryani

    Ryż Basmati duszony razem z warzywami i indyjskimi przyprawami w cebulowo-pomidorowym sosie.

Ryż

Ryż

  • Basmati Rice

    Indyjski ryż Basmati przygotowany na parze.
  • Jeera Rice

    Ryż Basmati z prażonymi nasionami kminku.
  • Paulau Rice

    Ryż basmati przygotowany z indyjskimi przyprawami.
  • Pulau Rice with green peas

    Ryż basmati przygotowany z zielonym groszkiem.
  • Pulau Rice with vegetables

    Ryż basmati przygotowany z siekanymi warzywami.

Chleby

Chleby

  • Aloo Paratha

    Chlebek indyjski nadziewany pikantnymi, duszonymi ziemiankami.
  • Bread Basket

    Kosz indyjskiego chleba.
  • Butter Naan

    Indyjski płaski chleb, okraszony masłem.
  • Cheese Naan

    Naan z dodatkiem sera.
  • Garlic Naan

    Indyjski płaski chleb, o czosnkowym aromacie.
  • Garlic Roti

    Roti o czosnkowym aromacie.
  • Lachha Paratha

    Tradycyjny warstwowy placek z indyjskiej mąki.
  • Moti Naan

    Placek z pszennej mąki z sezamem.
  • Onion Paratha

    Chlebek indyjski nadziewany cebulą.
  • Peswawori Naan

    Naan wypiekany razem z bakaliami.
  • Plain Naan

    Indyjski płaski chleb, wypiekany w piecu Tandoor.
  • Roti

    Pełnoziarnisty chleb pieczony w piecu Tandoor.

Sałatki

Sałatki

  • Chicken Tikka Salad

    Grillowany kurczak ze świeżymi warzywami.
  • Mix Raita

    Jogurt z dodatkiem świeżych warzyw i indyjskich przypraw.
  • Mix Salad

    Cebula, ogórek, pomidor, ser paneer.
  • Plain Yogurt

    Jogurt naturalny.
  • Traditional Nepali Salad

    Ogórek, cebula, pomidor, sałata lodowa.

Desery

Desery

  • Gulab Jamun

    Kulki smażone na głębokim tłuszczu, podane ze słodkim syropem.
    Gulab jamun jest popularnym deserem kuchni indyjskiej, który powstaje z mleka, cukru, mąki oraz syropu różanego. Ze składników tych wyrabia się gęste ciasto, a następnie smaży na głębokim tłuszczu. Danie gulab jamun przygotowywano już w średniowieczu, a swój początek miało w potrawie, którą przywieźli do Indii perscy najeźdźcy. Nazwa gulab jamun wywodzi się z perskiego „gol”, co oznacza kwiat i „āb”, które oznacza wodę, ale w tym kontekście syrop różany. Natomiast „jamun” odnosi się do indyjskiego owocu. Danie jest bardzo popularne na wszelkiego rodzaju imprezach okolicznościowych.
  • Lassi

    Jogurtowy milkshake z dodatkami w postaci mango, mięty lub na słono.
    Lassi jest indyjskim napojem, powstającym z mleka, jogurtu oraz przypraw. Przepis powstał setki lat temu w regionie Pendżabu. Smakosze lassi uważają, że napój nie tylko chłodzi, ale też syci, dlatego traktowany jest jak „płynna przekąska”. Tradycyjna receptura przygotowania lassi zakłada, że napój powinien być doprawiony szafranem, kuminem i chilli. Lassi sprzedaje się zarówno w restauracjach, jak i na przydrożnych kramach. W Indiach napój ten można znaleźć również w sklepach, w wersji butelkowanej.
  • Mango Kulfi

    Indyjskie lody o smaku mango z dodatkiem bakalii.
    Deser kulfi wywodzi się z kuchni Mongolskiej. Jest daniem cesarskim, a to sprawia, że przypisuje mu się w Indiach ogromne znaczenie. Nazwa deseru wywodzi się od perskiego słowa oznaczającego zadaszony kubek. Tradycyjnie kulfi serwowane były w bardzo gorące dni i miały przynieść ochłodę ciału. Lody kulfi przyprawia się aromatycznymi przyprawami – szafranem i kardamonem i serwuje w bardzo atrakcyjny sposób. Gotową masę umieszcza się w różnokształtnych foremkach. Kulfi są popularne nie tylko w Indiach, ale także w Bangladeszu, na Sri Lance, w Nepalu, Birmie i w Afganistanie.
Vatti logo
Lipska 53, 30-721 Kraków
Telefon: 123744601
E-mail: lipska@vatti.pl
Mapa dojazdu

Obserwuj nas na:

Gotówka, karta lub szybki przelew

Zamów online

Regulaminy | Polityka prywatności | Ustawienia ciasteczek | Zgody marketingowe | Deklaracja dostępności | Panel Restauratora

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Oznaczenia alergenów

  1. Gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Soja
  7. Mleko / Laktoza
  8. Orzechy
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Sezam
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Ok

Nowość!

Mamy najlepszy w Polsce system zamawiania jedzenia online.
Gotówka, karta lub szybki przelew
Bez logowania i rejestracji
20 sekund i załatwione!

OK!